A regulację zrobiłeś :?: tam jest taki klinik który należy wyregulować po założeniu bębna tylko z wyczuciem żeby nie zablokować koła ewentualnie linką ręcznego
Nie mieszczą się, chyba że takie pod pupę ... ja mam dwójke dzieci (2x3 lata) i nikt nie jest w stanie przejechać między nimi więcej niż 30 km ... i jest niezapięty.
Nie mieszczą się, chyba że takie pod pupę ... ja mam dwójke dzieci (2x3 lata) i nikt nie jest w stanie przejechać między nimi więcej niż 30 km ... i jest niezapięty.
No właśnie też mam to samo.
Słyszałem, że teraz nie wolno już dzieci na zwykłych poddupnikach wozić. prawda to?
Mam dokładnie ten sam problem w O1, łącznie z wiekiem dzieci Foteliki Monterey Booster 18-36kg. Same chłopaki mają fajnie ale moja żona która ma 162cm w wzrostu i rozmiar 34 się już nie mieści
Do jeżdżenia w 5 osób używam Merivy, tam szału nie ma ale miejsca i tak jest dużo więcej niz w O1.
W OII wcale lepiej nie ma, do tego jak foteliki sa z Isofixem, to mozna zapomniec o srodkowym miejscu. Alternatywa jest wozic jeden fotelik z przodu, a mniejszy dac z tylu, i tam od biedy dwie osoby siada. 5 cm na szerokosc by poprawilo sprawe
3 foteliki to by się nie zmieściły nawet w Avensisie
Nawet normalna szczupła osoba nie da rady siąść komfortowo pomiędzy fotelikami. W O2 jest jeszcze gorzej. Zapięcia pasów są w siedzisku tak więc 2 foteliki obok siebie i jeden dzieciak nie zapnie pasa. Musiałem kupić przedłużkę, gdyż podstawka zasłania zapięcie. W naszym drugim aucie Peugeot 206 zapięcia są lepiej rozlokowane i nie są one w siedzisku.
Nie rozumiem was. Jak się chce, to się da. Ja w OII wożę z tyłu trójkę dzieci w fotelikach. Wszystkie się zmieściły. Żona siedzi tam gdzie powinna - na przednim siedzeniu a dzieciaki z tyłu w fotelikach. Wszystko jest kwestią doboru odpowiednich modeli fotelików. Zgodzę się z tym, że ciężko jest zapinać pasy bo jak obrus, zauważył zapięcia są niewygodnie umieszczone, ale wystarczy zwinna ręka i z tym można sobie poradzić. Ja nie narzekam. Moje dzieci i żona też nie, więc jest tak jak powinno być
Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
w O II może i tak ale w OI to porażka na maxa Pewnie ze jak na siłe to i wejdzie ale generalnie lipa straszna. Jeszcze zeby było fajniej ja mam OI która nie ma wyłączania AIR BAGa pasażera która powinna być w schowku :twisted:
Ostatnio producenci fotelików wycofują się z wożenia dzieci w samych podstawkach. Jest sporo artykułów na ten temat. Zmieniają nawet instrukcje obsługi do fotelików.
Pewnie lepiej im sprzedać fotelik za pięć stów niż poddupnik za pięć dych.
Ja w OII trzech poddupników nie mogłem upchnąć, a winne jest wyprofilowanie kanapy. Wlazły dopiero po odsunięciu ich od oparcia, ale wtedy już istniało ryzyko że wysuną się spod tyłka. Na szczęście była to sytuacja awaryjna i stałego wożenia trzeciego fotelika nie mam w planach
W Lagunie I trzy wchodziły bez problemu.
U mnie wchodza od biedy trzy foteliki ale z 3 roznych kategori wagowych : Jeden Chicco dla syna 6 letniego, w srodku Maxi Cosi dla 2 letniego i z drugiej strony tylem do kier jazdy dla noworodka
6 latek latwo sie zapina bo ten srodkowy jest jakby wysuniety do przedu i jest miejsce na reke do zapiecia pasow. Pozostale foteliki maja wlasne pasy.
Komentarz